Öppna ögonen dagen 25 nov

 

Save the date!

Den 25 november bjuder vi in till ÖPPNA ÖGONEN DAGEN, för ett drog- och våldsfritt Örebro.

Dagen kommer att innehålla föreläsningar som handlar om droger, medberoende och kriminalitet som syftar till att inspirera de som vill ta tag i sitt liv, ge anhöriga energi att orka, kunskap om droger och behandlingsmetoder och goda exempel. 

Bakgrund 
Öppna ögonen initierades av Föreningen AHA – anhöriga hjälpe anhöriga, som stöttar och hjälper anhöriga till missbrukare. Initiativet stöttas av studieförbudet NBV och en rad aktörer i ett löst sammansatt samarbete  mellan offentliga, ideella och privata  aktörer i Örebro som jobbar för att stötta och hjälpa människor som fastnat i missbruk, psykisk ohälsa eller är anhöriga till missbrukare. 


Syftet
Syftet är att bidra till ett drog- och våldsfritt Örebro genom att öppna ögonen på allmänheten om vilka droger som förekommer, vad det finns för hjälp och stöd, hur vi kan jobba förebyggande och vad man kan göra som medborgare för att bidra till ett drog- och våldsfritt Örebro. 


Vad ska vi göra? 
Vi kommer att sälja ett pins som bidrar till att vi blir bättre på att prata om hur vi ska skapa ett drog- och våldsfritt Örebro, ta fram en handbok till föräldrar om droger och vad man kan göra och vi kommer att arrangera den första Öppna ögonen dagen den 25 november kl. 14.30 – 20.00 hos NBV. Dagen kommer att innehålla föreläsningar som handlar om droger, medberoende och kriminalitet som syftar till att inspirera de som vill ta tag i sitt liv, ge anhöriga energi att orka, kunskap om droger och behandlingsmetoder och goda exempel. 


Värdeord
Öppenhet, mod och omtanke 

Facebook
Håll dig uppdaterad genom vår facebook-sida här!